Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 25 jun 2015 / 13:35 uur

Politieagent oogst lof voor wasbeurt zieke man

In Taiwan wordt een politieagent op een voetstuk geplaatst nadat hij een 68-jarige man heeft geholpen zichzelf te verschonen. De man in kwestie had zich al dagen niet kunnen douchen. Na de opfrisbeurt bracht de agent hem naar het ziekenhuis. Dat meldt ET Today.

Alarm geslagen

De oudere man, Lin genoemd, woonde alleen in een klein huisje in de stad Kaohsiung. Het ‘wijkhoofd’ merkte op dat de man al dagen niet meer buiten was verschenen. Hij maakte zich zorgen over de alleenstaande man en waarschuwde de politie.

Lees ook: Agent helpt opa met boodschappen, foto gaat viral

Twee agenten, He Zhi en Tong Ren, arriveerden bij de woning en troffen de zwakke en fragiele man aan in zijn bed. De man bleek een nogal onaangename geur te verspreiden. Niet heel verwonderlijk, aangezien later bleek dat hij al dagen in bed lag. De agenten wachtten met de man op een ambulance. He Zhi voelde zoveel medelijden dat hij besloot de man een wasbeurt te geven. Daarna deed hij hem schone kleren aan en gaf hij hem wat water te drinken.

Vol lof

Het ontroerende wasmoment werd door Tong Ren vastgelegd op camera. Maandag plaatste hij de foto op Facebook. Dat leverde de agent online veel lof op. Het algemene oordeel was dat He Zhi een goede daad had gedaan door de man “op een waardige manier” naar het ziekenhuis te laten afvoeren.

Lees ook: Agent geeft baby fles, foto gaat viral

Volgens de verslagen lijdt Lin aan verschillende ziekten en heeft hij veel moeite om voor zichzelf te zorgen. Hij was zo ziek geworden dat hij dagenlang zijn bed niet uitkwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politieagent oogst lof voor wasbeurt zieke man
Sluiten