Thomas Stevens
Thomas Stevens Good vibes 13 jun 2015 / 07:00 uur

Man verstoort bijenkorf, overleeft duizenden steken

Een man in de Amerikaanse staat Arizona heeft een hachelijk avontuur met agressieve bijen ternauwernood overleefd. Hij verstoorde een grote bijenkolonie in een achtertuin in Kingman, waarna hij tussen de vijfhonderd en duizend keer werd gestoken. De man ligt nu in stabiele toestand in het ziekenhuis, zo hebben plaatselijke autoriteiten vrijdag (plaatselijke tijd) gemeld.

Lek als een mandje

Het slachtoffer was aan het werk op het terrein toen hij werd gestoken. Waar dat precies gebeurde is niet duidelijk, maar er zaten volgens de politie onder meer “enorme aantallen bijen in de schuur zoals je alleen in films ziet". In totaal besloeg de bijenzwerm tienduizenden diertjes.

Lees ook: Zwerm van 10.000 bijen overvalt cafébezoekers

Eenmaal gestoken vluchtte de man naar zijn auto. Hij kreeg hulp van twee voorbijgangers, die eveneens werden gestoken. Er werd een imker ingeschakeld, maar ook hij kreeg het te verduren en werd minstens 23 keer gestoken. Volgens de imker zou het nog dagen duren om het bijenvolk in bedwang te krijgen. Inwoners in de nabije omgeving wordt geadviseerd hun huisdieren binnen te houden en om enkel met de ramen gesloten auto te rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man verstoort bijenkorf, overleeft duizenden steken
Sluiten