Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 9 jun 2015 / 14:20 uur

Man klaagt beroemde actrice aan wegens staren

In China is een van de beroemdste actrices van het land aangeklaagd wegens staren. De aanklager eist een schadevergoeding omdat hij naar eigen zeggen emotionele schade heeft opgelopen, veroorzaakt door haar opvallend starende ogen in de televisieserie ‘ Tiger Mom’ .

Het gaat om de actrice Zhao Wei, die ook zangeres en filmregisseur is. Ze speelt in Chinese blockbusters als Shaolin Soccer (2001), Red Cliff (2008-2009), Painted Skin (2008) and Painted Skin: The Resurrection (2012) en won meerdere awards.

Lees ook: Studenten aangeklaagd na naspelen film

Wei speelt in de dramaserie ‘Tiger Mom’ een psychisch gestoorde moeder, iets wat zich vaak uit in manisch gestaar. Haar onstabiele gedrag vormt een probleem voor haar man en dochter. En dus ook voor de aanklager, omdat ze volgens hem te vaak in de camera staart.

De aanklacht komt net nadat er in China een nieuwe wet is ingevoerd die het Chinese burgers makkelijker maakt om een aanklacht in te dienen en het rechtbanken juist moeilijker maakt deze te weigeren. Volgens de China Times is het nog niet bekend of de aanklager een schadevergoeding krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man klaagt beroemde actrice aan wegens staren
Sluiten