Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 27 jun 2015 / 16:50 uur

Maleisisch bedrijf ontwerpt ‘bevallingsbroek’

Een bevalling is voor de meeste vrouwen niet bepaald een moment waarop ze zich zorgen moeten maken om hun uiterlijk. Toch ligt dit anders voor streng islamitische vrouwen, die zich eigenlijk altijd bescheiden en bedekt moeten kleden. Een Maleisisch bedrijf heeft daar de perfecte oplossing voor, aldus BBC.

Kruis

Maar kennis met de bevallingsbroek: een pantalon die de benen van de aanstaande moeder tot aan de enkels bedekt, maar toch ruimte laat voor de baby. In het kruis van de broek zit een opening waar nog net een baby doorheen kan, zonder dat er onnodig veel van de edele delen te zien is.

Lees ook: Turnster krijgt massale steun na kritiek op outfit

Strenge regels

Westerse vrouwen zullen een dergelijke broek misschien wat overdreven vinden, maar in Maleisië is het nu al een hit. Het bedrijf kan op steun van doktoren rekenen, en zelfs een Sultan van één van de Maleisische deelstaten keurt het model goed. In het Aziatische land gelden er strenge regels met betrekking tot de kleding van vrouwen. Zo kan vrouwen de toegang tot openbare ruimtes ontzegd worden als ze te korte rokken dragen.

#mamapride #promosirayaMamaPride membawakan anda #promosirayaBiasanya MamaPride dijual pada harga RM119,"Seluar…

Gepostet von MamaPride am Donnerstag, 25. Juni 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maleisisch bedrijf ontwerpt ‘bevallingsbroek’
Sluiten