Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 12 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Jochie schrijft overleden hond en krijgt antwoord

“Mama, wanneer komt Moe terug?” Die vraag kregen Mary en Roberto Westbrook vaak van hun 3,5 jaar oude zoontje Luke. Moe was de beagle van de familie, en eerder op zijn 13de overleden.

Brieven naar de hemel

Op een dag vraagt Luke of hij Moe een brief mag sturen. Mary lijkt het wel een goede oefening voor Luke om beter te leren schrijven. De boodschap is elke keer hetzelfde: “Ik mis je. Hopelijk heb je een hoop lol in de hondenhemel!”

Lees ook: Familie ziet hond terug die 7 jaar geleden ontsnapte

Vervolgens brengen Mary en Luke de brief, die wordt geadresseerd aan Moe Westbrook op Wolk 1, naar de brievenbus. ’s Avonds, als Luke slaapt, vist Mary de brief er weer uit (huizen in de VS hebben een persoonlijke brievenbus die de postbode leegt als hij post brengt).

Maar op een dag vergeet ze de brief eruit te halen. De volgende ochtend is hij weg. “Ik dacht dat ze ‘m gewoon weg zouden gooien op het postkantoor”, zegt Mary tegen Pilot Online. “Er zat niet eens een postzegel op.”

Antwoord?!

Maar een paar weken geleden verscheen er plotseling een antwoord in de brievenbus van de Westbrooks. Geprint op een papiertje met in het klein een logo van de Amerikaanse postdienst USPS erop.

Lees ook: Terminale hond op prachtig avontuur voor bucketlist

De brief was geadresseerd aan Luke en kwam van ‘Moe’. “Ik ben in de hondenhemel en ik speel de heeele dag. Ik ben erg gelukkig! Bedankt dat je mijn vriend was. Ik hou van je, Luke.”

Luke was te jong om onder de indruk te zijn, maar wij zijn dat zeker niet. Wat een fantastische postbeambte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie schrijft overleden hond en krijgt antwoord
Sluiten