Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 11 jun 2015 / 13:19 uur

Hartverscheurend briefje bij gedoneerde trouwjurk

Medewerkers van een kringloopwinkel in Leeds hebben de man gevonden die de trouwjurk van zijn vrouw aan de winkel doneerde. Aan de prachtige vintage trouwjurk uit 1950 zat een hartverscheurend briefje vastgespeld.

St Gemma’s Hospice Charity Shop is een kringloopwinkel speciaal voor trouwjurken. Regiomanager Aysha Alton en winkelmanager Sue Seton bekeken verschillende gedoneerde jurken toen ze het handgeschreven briefje aan de trouwjurk ontdekten.

Briefje

De boodschap op het briefje luidt: ‘’Ik wens de vrouw die deze jurk neemt een leven met haar geliefde zoals ik dat heb gehad, 56 gelukkige jaren. Ik was een gelukkig man om een vrouw te trouwen zoals de mijne.’

Onderaan het briefje staan de letters ‘PTO’ geschreven, die normaal staan voor ‘Please Turn Over’, oftewel zie ommezijde, maar de medewerkers van de kringloopwinkel zeggen dat er niks aan de andere kant van het briefje staat geschreven.

Lees ook: Man wacht dag in café na vinden mysterieus briefje

Oproep

De kringloopwinkel plaatste een oproep op sociale media om de ‘aardige man’ te vinden die de jurk doneerde. Het duurde een paar dagen, maar inmiddels is de weduwnaar gevonden. Familieleden zagen het bericht op Facebook.

We have news! We have found the kind gentleman who donated the beautiful vintage wedding dress to St Gemma’s Hospice…

Gepostet von St Gemma's Hospice Charity Shops am Donnerstag, 11. Juni 2015

Het personeel van de kringloopwinkel plaatste de reactie van de man op Facebook: ‘’Hij is een grote fan van St Gemma’s Hospice en is overweldigd door de internationale aandacht.’’ Ook is hij trots dat de winkel kan profiteren van de opbrengst van de jurk. St Gemma’s Hospice is een ziekenhuis in Leeds waar de opbrengst van de kringloopwinkel naartoe gaat.

Gewilde jurk

Mensen van over de hele wereld hebben al contact opgenomen met de winkel: iedereen wil de jurk hebben. De jurk staat nu te koop op Ebay.

Donderdagmiddag heeft de jurk al achttien biedingen, het hoogste bod is 750 euro. De opbrengst van de jurk gaat naar St Gemma’s Hospice.

Reageer op artikel:
Hartverscheurend briefje bij gedoneerde trouwjurk
Sluiten