Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 22 jun 2015 / 14:39 uur

Festival Glastonbury heeft plasproblemen

Mobiele toiletten op festivals zijn vaak niet al te fris. Daarom is een weiland in duiken om daar een plasje te plegen soms verleidelijk. Op Glastonbury, een van de grootste muziekfestivals ter wereld, steken ze daar dit jaar een stokje voor. De milieubescherming dreigt de stekker uit het festival te trekken als er dit weekend te veel wild wordt geplast.

Het lijkt grappig, maar de waarschuwingen zijn bloedserieus. De organisatoren hebben op hun website een boodschap geplaatst met de titel ‘plas alstublieft niet in de wei’. De NGO Environment Agency kan het festivalterrein namelijk afsluiten als dit wel gebeurd.

Milieu patrouille

De organisatoren leggen uit dat wildplassen het grondwater vergiftigt en het zuurstofgehalte in de rivier Whitelake langs het festivalterrein drastisch zal doen dalen. Dat heeft ernstige gevolgen voor de vissen in de rivier. Ook zouden omliggende weilanden vervuild worden. De milieubescherming zal het grondwater tijdens het driedaagse festival regelmatig testen.

PLEASE don't pee on our land. It pollutes the river, which endangers wildlife and the Festival. Thanks folks.

Gepostet von Glastonbury Festival (official) am Samstag, 20. Juni 2015

Lees ook: Petitie tegen komst Kanye West naar Glastonbury

Om ervoor te zorgen dat festivalgangers toch comfortabel kunnen plassen, zijn er duizenden toiletten geïnstalleerd. Studenten zullen die twee keer per dag reinigen. Er worden 135.000 bezoekers op het festival verwacht.

Nog een plasprobleem

Wildplassen is niet het enige plasprobleem op Glastonbury dit jaar. Op sociale media van het festival wordt opgeroepen headliner Kanye West met urine te belagen. In Groot-Brittannië is het een nieuwe onsmakelijke trend: artiesten die niet aan de verwachtingen voldoen, bekogelen met drankbekers vol urine.

Kanye West sluit vooralsnog de zaterdag van het festival af. Al bijna 135.000 mensen hebben een petitie getekend om het optreden niet door te laten gaan. Zij willen een andere artiest in zijn plaats.

Nu is het voor Kanye te hopen dat de festivalgangers hun plas niet in bekers verzamelen omdat ze niet mogen wildplassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festival Glastonbury heeft plasproblemen
Sluiten