Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 25 jun 2015 / 17:42 uur

Eugenie is de beste buur van Nederland

Niemand minder dan Eugenie Wicherink uit Eindhoven is vandaag verkozen tot Beste Buur van Nederland. Een strenge jury, bestaand uit onder meer Piet Paulusma, besloot unaniem dat Wicherink de beste buurvrouw van ons land is.

Lees ook: ‘Fijne buur verlaagt risico op hartaanval’

Eugenie heeft volgens de jury buurtgenoten met verschillende achtergronden samengebracht en zorgt door het organiseren van activiteiten voor eenheid in de wijk. Met haar inspanningen vormt ze volgens de jury een grote inspiratiebron voor andere buurtgenoten.

Duizenden stemmen

De verkiezing werd gehouden op initiatief van Stichting Buurtlink. Eugenie werd gekozen uit ruim 300 genomineerde buren. Duizenden mensen brachten hun stem uit.

Lees ook: De meest behulpzame buren wonen in Gelderland

Wicherink werd genomineerd door haar buurvrouw Ghita Hergarden.”Eugenie is al jaren heel actief in onze wijk. Ze organiseert van alles waardoor mensen in de buurt elkaar beter leren kennen”, aldus de enthousiaste buurvrouw.

Ophef

De afgelopen tijd ging het niet helemaal lekker in de wijk van de winnende buurvrouw. ”In de buurt werd een grote groep asielzoekers opgevangen. Dat leverde veel protest op. Daarom is het nu extra belangrijk dat er positieve, verbindende activiteiten in de wijk zijn”, zegt buurvrouw Ghita daarover.

Buurvrouw Eugenie werd vandaag vereerd met een huldiging in Eindhoven. Naast de titel krijgt ze een buurtbarbeque voor 50 personen aangeboden. Ook wordt haar huis energiezuinig gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eugenie is de beste buur van Nederland
Sluiten