Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 1 jun 2015 / 11:57 uur

Doe deze 5 dingen en je voelt je meteen gelukkiger

Een leuke baan of een flink salaris hoeft niet altijd te betekenen dat je ook gelukkig bent. Athans, dat blijkt uit onderzoek van het Londense School of Economics.

Volgens professor Paul Dola die lesgeeft aan de universiteit, is een geluksgevoel maar tijdelijk. Juist een goede baan en een goed salaris kunnen voor extra stress zorgen. Speciaal voor de mensen die deze stress ervaren, stelde hij vijf tips op om je geluksgevoel aan te spreken en vast te houden:

1 Muziek

Het luisteren naar je favoriete muziek kan je geluksgevoel versterken. Dola: "Je zou altijd moeten luisteren naar muziek waar je blij van wordt. Dat heeft echt een groot effect op je gemoedstoestand. Je hersenen lichten letterlijk op wanneer je naar fijne muziek luistert. Er is geen betere stimulatie voor je geluk dan muziek!"

2 5 minuten doorbrengen met iemand die je leuk vindt

Volgens Dola worden we gelukkiger van het spenderen van tijd met iemand die je echt aardig vindt. Alleen al een extra vijf minuten van je tijd doorbengen met iemand je leuk vindt, kan zorgen voor een boost van je geluksgevoel.

3 Naar buiten

Meer tijd buiten de deur doorbrengen kan een mens extra gelukkig maken. Vooral de natuur in is op dat moment een sterk idee. Tip: ga voor het allerbeste geluksgevoel naar buiten met iemand die je aardig vindt terwijl je naar je favoriete muziek luistert. De beste combinatie voor geluk!

4 Help iemand

Iemand helpen is eigenlijk de grootste vorm van egoisme. Hoezo? Omdat je het eigenlijk voor jezelf doet! Iemand helpen kan zorgen voor een vergroot geluksgevoel. Dola: "Help gewoon een willekeurig iemand, en zie het verschil in je gevoel."

5 Nieuwe ervaring

Volgens de professor kan het hebben van nieuwe ervaringen ervoor zorgen dat de tijd bijna vertraagt. "Nieuwe ervaringen zijn héél belangrijk. Het zorgt ervoor dat de tijd anders voelt. Daarom voelt het voor kinderen ook altijd alsof de tijd heel langzaam gaat, omdat ze constant nieuwe dingen mee maken."

Volgens Dola is het belangrijk dat we voor onszelf een omgeving scheppen waarin we gelukkig kunnen zijn. Volgens hem moeten we stilstaan bij de dingen die ons gelukkig maken en ook daadwerkelijk tijd vrij maken om deze dingen te kunnen doen. "Als naar de kroeg gaan met vrienden het ding is wat je gelukkig maakt, doe het dan ook eens per week of per maand. Sta stil bij wat je blij maakt en doe het!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Doe deze 5 dingen en je voelt je meteen gelukkiger
Sluiten