Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 12 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Dakloze man krijgt vergeten 10.000 dollar terug

Een lot kopen hoeft voor een dakloze man uit het zuiden van Florida niet meer. Hij heeft zijn geluk voor de rest van zijn leven al opgebruikt.

Erfenis

De man had een erfenis gekregen van 12.000 dollar. Daarvan had hij 10.000 dollar opgenomen om boodschappen te doen. Toen hij na afloop met zijn boodschapjes in twee plastic tassen in een bushokje zat vergat hij die straal en liet ze liggen.

Lees ook: Dakloze weduwe met vier kinderen wint enorm huis

Toen hij zich iets later herinnerde dat hij zijn boodschappen was vergeten én dat zijn enveloppen met geld ook in de tassen zaten, ging hij niet terug. “Hij dacht dat het allang weg zou zijn als hij terug zou gaan”, laat de sheriff van Lauderdale-by-the-sea weten aan Yahoo.

Goede mensen

Maar dankzij twee heel goede mensen kwam het geld toch nog bij de man, die uit privacyoverwegingen alleen als Joe wordt aangeduid, terug. John Harbott was ‘s ochtends vroeg op om het strand af te struinen voor schildpadjongen om naar de zee te helpen. In plaats daarvan vond hij één van de tassen van Joe en vond daarin een envelop met 3900 dollar erin. In plaats van het geld te houden bracht hij het naar het politiebureau.

Lees ook: Man helpt dakloze door fraai staaltje mondharmonica

Daar had agent Ben Koos net de andere tas heen gebracht. Ook hij had een envelop met geld gevonden. Samen met de envelop die Harbott vond kwam het bedrag op ruim 9500 euro. Met behulp van het bonnetje van een kledingwinkel in één van de tassen konden ze beveiligingsbeelden van Joe vinden. Rechercheurs vonden de man vervolgens op straat en konden het geld teruggeven.

Lees ook: Meisje (9) bouwt opvangcentra voor daklozen

Joe is opgelucht en zegt dat hij het geld gaat gebruiken om naar de staat Pennsylvania te gaan. Daar wonen vrienden en familie van hem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dakloze man krijgt vergeten 10.000 dollar terug
Sluiten