Puck Roest
Puck Roest Good vibes 11 jun 2015 / 16:00 uur

Beeldig: Een kunstwerk van plastic zakken

Tientallen vrijwilligers hebben meegewerkt aan het kunstwerk Plastic Bags van Pascale Marthine Tayou. In de schacht van het voormalige meelmagazijn van de Meelfabriek in Leiden is het kunstwerk te zien. Het plastic gevaarte is onderdeel van de tentoonstelling Global Imaginations.

Maar liefst 15.000 plastic zakken werden vastgeknoopt aan een visnet. Met een totale lengte van 12,5 m en een aflopende doorsnede van 3,5 naar 2,5 m wordt het werk een van de eyecatchers van Global Imaginations. De opbouw duurde twee volle weken.

Elke avond selecteert de redactie van Metro de mooiste foto’s die een beeld schetsen van de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Een kunstwerk van plastic zakken
Sluiten