Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 25 jun 2015 / 18:40 uur

Autistische jongen kan eindelijk naar een feestje

De 7-jarige zoon van Tricia Rhynold’s heeft een zware vorm van autisme. Timothy heeft extra hulp nodig op school, kan niet makkelijk met anderen samenspelen en heeft moeite met het maken van vrienden.

Tricia durft het niet aan om haar kind naar feestjes te laten gaan, omdat ze bang is dat hij te veel aandacht op zich zou vestigen. Ze schrijft erover op haar blog. ”We hebben veel uitnodigingen voor feestjes ontvangen. Meestal van kinderen die de hele klas uitnodigen.”

Lees ook: Autistisch meisje en familie uit vliegtuig gezet

”Maar ik vraag me af of ouders weten wat er kan gebeuren als ik Timothy naar een feestje zou laten gaan”, gaat ze tegenover Metro UK verder. ”De onderbrekingen, de woedeaanvallen. Het lijkt me vreselijk als de jarige niet genoeg aandacht krijgt door Timothy.”

Hartverscheurende uitnodiging

En dus bedankte Tricia voor alle uitnodigingen die haar zoontje kreeg. Maar toen kwam er een uitnodiging geschreven door de moeder van een klasgenoot van Timothy.

”Carter zat altijd naast Timothy in de klas. Hij praat altijd over hem en ik hoop dat hij kan komen. We huren een springkasteel en we hebben waterballonnen en waterpistolen”, stond er in de uitnodiging. ”Misschien kan Timothy eerder komen als het te veel wordt met de hele klas erbij. Laat me weten hoe we dit kunnen regelen”, besluit de moeder in de uitnodiging.

Deze moeder rockt

De hartverscheurende uitnodiging maakte de dag van moeder Tricia. ”Deze moeder schreef precies wat ik nodig had die dag. Ze geeft me hoop voor de toekomst van mijn zoon. Deze moeder rockt.”

Lees ook: Autistisch jochie (11) tekent wereldkaart uit hoofd

De twee moeders hebben inmiddels contact gehad en morgen gaat de autistische Timothy dan eindelijk naar een verjaardagsfeestje van een klasgenootje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autistische jongen kan eindelijk naar een feestje
Sluiten