Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 1 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw zegt topbaan op om ijs te verkopen in de zon

Voor veel mensen is het een droom: wonen in New York, met een goedbetaalde baan. Niet voor De Amerikaanse Noelle Hancock. Zij gaf haar luxe leventje in de Big Apple op om ijs te gaan verkopen op het eiland St. John.

Hancock had alles wat haar hartje begeerde: een goede opleiding, een baan als journalist waarmee ze ruim 84 duizend euro per jaar verdiende en een mooi appartement. Maar toch miste er iets. “Het klinkt gek, om je eenzaam te voelen op een eiland met 4 miljoen inwoners,” schrijft ze in een artikel in Cosmopolitan, “maar voor mijn gevoel zat ik mijn hele leven alleen maar naar beeldschermen te staren. Ik voelde me ongeïnspireerd en gestrest.”

Iets anders

Daarom nam ze twee jaar geleden de radicale beslissing om haar leven om te gooien. Ze zegde haar huur op, verkocht alles wat ze had en vertrok naar het eiland St. John, één van de Maagdeneilanden, vlakbij Puerto Rico in de Atlantische Oceaan. “Het moeilijkste was mezelf ervan te overtuigen dat het oké was om dit te doen, gewoon om eens iets anders te doen.”

IJsverkoper

De 35-jarige Hancock begon op het eiland als ijsverkoper, een baantje waar ze ‘slechts’ tien euro per uur mee verdient. Haar ouders waren niet zo blij met het avontuur van hun dochter, zij waren van mening dat Noelle met een diploma van Yale wel wat meer kon verdienen. Toch heeft Hancock geen spijt van haar verhuizing.

“De meeste mensen dromen over een mooi huis of een goede baan bij een advocatenkantoor, maar dat is niet aan mij besteed”, gaat Hancock door. “Dat is niet mijn droom.”

Geluk

Het verhaal van de blonde Amerikaanse heeft voor veel reacties op social media gezorgd. “Toeristen die mij spreken zeggen dat ik ontzettend veel geluk heb om hier te wonen. Ik heb inderdaad geluk gehad, maar het gaat er vooral om dat je je leven durft te veranderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw zegt topbaan op om ijs te verkopen in de zon
Sluiten