Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 27 mei 2015 / 12:29 uur

Ter dood veroordeelde hond wordt politiehond

https://www.facebook.com/LibbyMCCO/posts/836648486388670

Dit is Libby. Libby is een pitbull-mixhond die geboren werd in een asiel. Als er niemand was die haar zou komen ophalen zou Libby, net als haar broertjes en zusjes, een spuitje krijgen. Maar het lot had iets anders in petto voor Libby.

Lees ook: Agenten brengen laatste groet aan politiehond

Pitbulls zijn moeilijk te plaatsen voor asiels. Er kleeft een agressief stigma aan het ras. Daarom was het ook uitzonderlijk dat Libby werd opgemerkt op opgevangen door Marcia Porter van non-profitorganisatie Operation Pets Alive. Libby was een pup met "veel energie", zou ze later zeggen. "Iedereen mocht graag kijken naar hoe ze speelde met een waterslang. Ze rende en sprong door het water."

Politie

Haar grote kans kwam toen hondenagent Jesse Bullinger contact opnam met Operation Pets Alive. Bullinger’s hond ging met pensioen en hij had een nieuwe nodig, of Marcia Poitter misschien een kandidaat had? Het werd Libby.

https://www.facebook.com/LibbyMCCO/posts/825262444193941

https://www.facebook.com/LibbyMCCO/videos/838304979556354/

Dat is uitzonderlijk, want doorgaans zijn politiehonden het neusje van de zalm en echte rashonden. Toch werd Libby gekozen. Brad Croft van politiehondentrainingsorganisatie Universal K9 vond dat Libby een uitzonderlijk doorzettingsvermogen bezat. Dat kon hij onder meer zien aan haar vastberadenheid om een verborgen tennisbal te vinden.

Lees ook: Agenten redden politiehond uit modderstroom

En het werkte. Libby is een echte politiehond nu en kan de geuren van onder meer marihuana, heroïne en crystal meth onderscheiden. Kijk haar eens trots poseren met een vangst van een paar weken geleden:

https://www.facebook.com/LibbyMCCO/posts/833089983411187

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ter dood veroordeelde hond wordt politiehond
Sluiten