Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 11 mei 2015 / 20:00 uur

Stel trouwt 26 jaar na gelijke geboorte

Het klinkt als een verhaal uit een hele romantische film. Twee mensen worden op dezelfde dag, in hetzelfde ziekenhuis, op hetzelfde tijdstip geboren. 26 jaar later staan ze samen voor het altaar om elkaar het jawoord te geven.

Zelfde tijd, zelfde plek

Het overkwam Dace McDermott en zijn aanstaande bruid Sophie Coles. Op 14 maart 1989 zagen zij bijna tegelijkertijd het levenslicht in een ziekenhuis in het Engelse Leicester. Zelfs hun geboortebericht werd naast elkaar op de pagina van de lokale krant geplaatst.

Samen bowlen

De twee zaten op dezelfde middelbare school. Toen ze zestien werden begon hun relatie. Sophie vertelt aan Mirror Online dat toen pas het moment kwam dat ze dezelfde verjaardag delen. “We waren op school en Dave vertelde dat hij ging bowlen voor zijn verjaardag, en ik vertelde dat ik dat ook ging doen. Toen hebben we onze verjaardag samen gevierd.”

Overeenkomsten

Volgens Sophie is hun verjaardag niet de enige overeenkomst die het stel deelt. "Het is soms een beetje vreemd hoeveel we overéén komen. We zaten op dezelfde basisschool, middelbare school en universiteit. We hebben elkaar zelfs een keer hetzelfde cadeautje gegeven. Toen zaten we met vier kaartjes voor een concert van Coldplay."

Lees ook: Stel overlijdt op dezelfde dag na 72 jaar huwelijk

Het stel hoopt op 16 mei te gaan trouwen. Dan vieren ze ook de tiende verjaardag van hun allereerste kus. Smelt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel trouwt 26 jaar na gelijke geboorte
Sluiten