Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 29 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Man wacht dag in café na vinden mysterieus briefje

Wat zou jij doen als je een briefje vond waarop stond dat je 300 euro krijgt als je de hele dag in een café wacht? De Amerikaanse Jason Dang wist het wel. Maar hij kreeg iets anders dan hij verwachtte.

Briefje

De man vond het briefje al in februari 2014, in een boekenkast van een café. Op het briefje stond wel een heel opmerkelijke tekst. “Gefeliciteerd, je hebt HET briefje gevonden! Ik geef je 300 dollar als je hier op 27 mei 2015 terug komt”.

Het bericht was vergezeld door een code waarmee de lezer zou kunnen bewijzen dat hij het briefje echt had. De foto van het berichtje op Reddit kon al gauw op veel reacties van zijn volgers rekenen.

Lees ook: Dief schrijft excuusbriefjes na stelen cheques

Reddit

Waar iemand anders het vodje waarschijnlijk al land in de prullenbak had gegooid, besloot Dang het te houden. Afgelopen woensdag nam hij ’s ochtends plaats in het café – de mysterieuze briefjesschrijver had immers gaan specifieke tijd genoemd – en hield hij zijn Reddit-volgers op de hoogte van zijn avontuur.

Beloning

De grote vraag is natuurlijk: kreeg hij zijn beloning? Helaas, niemand kwam hem die dag het geldbedrag geven, maar hij kreeg wel iets anders terug voor zijn inspanningen . Een gebruiker van Reddit kwam langs en gaf hem 10 dollar voor de moeite. Anderen stuurden hem tegoedkaarten voor het café en zelfs 300 dollar in Monopolygeld. Echt rijker werd de Amerikaan er dus niet van, maar hij heeft er wel een flinke groep vrienden aan over gehouden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wacht dag in café na vinden mysterieus briefje
Sluiten