Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Man smokkelt planten in zijn onderbroek

Douaneambtenaren op het vliedvalt van Nieuw-Zeeland keken waarschijnlijk even vreemd op toen ze een Poolse passagier fouilleerden. De man had zijn hele onderbroek volgestopt met planten uit zijn geboorteland.

Onderbroek

De Poolse tuinman was op vakantie geweest en keerde terug naar Nieuw-Zeeland, waar hij woont. Hij wilde graag een paar plantjes uit zijn thuisland in zijn achtertuin hebben en dus nam hij verschillende planten mee in zijn onderbroek, die hij over zijn eigen ondergoed heen droeg.

Bedreiging

Helaas voor de man handhaaft Nieuw-Zeeland een zero-tolerance beleid ten aanzien van de invoer van planten, omdat ze ziektes mee kunnen dragen die een bedreiging zijn voor de natuur in het land. De man werd betrapt door een aantal honden, speciaal getraind om vreemde planten te vinden. De planten zijn in beslag genomen, de man kan worden aangeklaagd voor zijn vreemde actie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man smokkelt planten in zijn onderbroek
Sluiten