Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 26 mei 2015 / 13:51 uur

De raarste Facebookevenementen op een rij

De afgelopen tijd móet je wel eens door jouw Facebook-timeline hebben gescrolld en een evenement gezien hebben waarvan je dacht: “Ehh? Wat is dit?” De rare, sarcastische, grappige en bizarre Facebookevenementen schieten de laatste weken namelijk als paddenstoelen uit de grond. Het Verstoppertje Spelen In De Ikea en de Discoboodschappen Doen In De Dirk van de Broek zijn er niets meer bij,

Lees ook: Project X dreigt bij open dag visclub Barneveld

Heb jij afgelopen week het ‘fotoshoot met jouw paard’-evenement gemist? Wil je de komende bizarre evenementen nou echt niet missen? We maakten een overzicht van de raarste evenementen voor de komende tijd, mét beschrijving. Zodat je natuurlijk wel weet waar je aan toe bent.

Tip: neem deze evenementen wel met een korreltje zout.

WK Shetlandpony smijten
Het WK Shetlandpony Smijten vindt plaats op 5 september 2015 in België. Het is de bedoeling dat je jouw eigen pony meeneemt. Er zijn inmiddels al meer dan 4.000 mensen aanwezig. Let op: het toernooi is voor gevorderden. Houd je niet van smijten maar wel van Shetlandpony’s? Ga dan naar Studioshoot met je Shetlandpony.

Handoplegging op honden voor beginners met Jorelda Roglovi
Dit klinkt echt als een feestje, toch? Bij dit evenement op 5 juli op de Veerkensweg in Noord-Brabant leer je hoe je jouw hand op een hond legt, een veelvoorkomend probleem. Fijn om te weten: je hebt niet eens een hond nodig. Deze techniek kan ook zonder hond.

1e Nederlands Kampioenschap Luchttriangel
176 mensen gaan inmiddels naar het eerste NK Luchttriangel in Heerlen. Heerlen? Zoals de eigenaar van het evenement al op Facebook zegt: “Als locatie is gekozen voor het Schelmenhofje te Heerlen, omdat het Limburgs landschap zich uitstekend leent voor gelegenheden waarbij de akoestiek een belangrijke rol speelt.” Vergeet jouw luchttriangel niet op 25 juli. Dat ding ben je zo kwijt.

Fotoshoot met je linkshandige vingerplant
Het eerste driedaagse evenement is de fotoshoot met je linkshandige vingerplant. Er is gekozen voor drie dagen door de verwachte hoeveelheid gasten. Dat snappen we natuurlijk helemaal met zo’n evenement. Deelname is helemaal gratis en kost € 25,00.

EK Linkshandig diepzee knikkeren
Meer dan 30.000 mensen kan je verwachten bij het EK Linkshandig diepzeeknikkeren. Enorm populair is dit evenement. Op de bodem van de zee liggen geroosterde broodjes voor het oprapen, aldus de organisatie. Mooi pluspunt. Rechtshandig is echt niet toegestaan.

Kabouter Plop Dans in de Bijlmer
Heb je donderdag al iets te doen? Nee? Ga dan naar de Kabouter Plop Dans in de Bijlmer. Echte klassieker dit. Mooie omgeving, leuke muziek: wordt een toppertje.

Initiatie naakt tapijtvliegen met Aladdin en Jasmine
Als je toch al naar België gaat met jouw Shetlandpony, kan je net zo goed even naar de workshop naakt tapijtvliegen. Je moet eigenlijk zelf een vliegend tapijt meebrengen, maar er is wel de mogelijkheid om ter plaatse een tapijt te kopen.

Sloveense panfluit sessie
42.000 (!) mensen gaan naar de Sloveense panfluitsessie. “Als eerste kennismaking met panfluit muziekles in het algemeen en de panfluit in het bijzonder biedt de hoogmeester een korte groepscursus aan voor volwassenen die gegeven kan worden bij wijkcentra, culturele centra, bibliotheken en vergelijkbare instellingen.” Wij zetten 20 juli in onze agenda.

Gooi hagelslag naar roodharigendag
Wat is het toch met die haat voor roodharigen de laatste tijd? Ze hebben heus wel een ziel hoor en ze kunnen er niets aan doen dat ze parapluutjes moeten dragen als de zon schijnt. Bij de Gooi hagelslag naar roodharigendag in Papoea Nieuw Guinea is ook vruchtenhagel toegestaan. En waarom hagelslag? “Omdat ze alleen maar verbranden door de zon en nooit echt bruin kunnen worden is dit een gift.” 16 augustus moet je dus in jouw agenda zetten.

NK kantklossen met olifanten
Nederlandse Kampioenschappen zijn hip. Het NK Kantklossen met Olifanten vindt dit jaar op 25 december plaats in Kantklosatelier Elisabeth in Borne. Gezellig met Kerst kantklossen! Elektrische kantklossen zijn niet toegestaan.

NK naaktslak bezouten​

Al meer dan 10.000 mensen gaan inmiddels naar het (ja, weer) NK Naaktslak bezouten. Op 5 juni in Doetinchem vindt deze spannende bijeenkomst plaats. We zouden het maar met een korreltje zout nemen. (HA-HA).

Verstop je paard in de IKEA​
Verstoppertje. Paard. IKEA. Je snapt ‘m wel. 14.000 mensen op 23 juli bij IKEA Breda.

Op de foto met Dave Roelvink en een paard op de Huishoudbeurs
Deze persoon heeft het begrepen. Hij gooit lekker alle clichés bij elkaar. Dave Roelvink? Check. Huishoudbeurs? Check. Op de foto met een paard? Dubbelcheck. In de IKEA? Ja, natuurlijk. Alleen de scheldende vrouw die hoofdletters gebruikt is nog niet te vinden bij het Facebookevenement, maar we verwachten dat het niet lang meer duurt.

Update!

We kregen op de redactie flink wat tips binnen voor andere FB-events. Dus die hebben we ook snel toegevoegd aan de lijst.

Je kan bijvoorbeeld ook naar een Nep-evenement met een ludieke titel gaan. Speciaal voor mensen die de evenementen op Facebook niet grappig vinden en dus niet aan de hype willen meedoen. Dit doen ze door mee te doen aan een Facebookevenement…..


Iets minder subtiel kan het ook.

De Fotoshoot met je salade is ook behoorlijk populair. “Mannen ook welkom mits briefje van ouders”, aldus de extra info bij het event.

Het WK Bananen buigen is nog niet zo populair.

Het WK Grasspriet tellen is dit jaar in het stadion van Willem II.

Altijd ervan gedroomd om een echte Pokémontrainer te worden? Dat kan nu met een Workshop Pokémontrainer.

Het eerste NK 100 meter stil liggen op naaldhakken wordt gehouden op het Halve Zolen pad in Raamsdonk.

In de Jaarbeurs in Utrecht is het WK Stoeptegelkoppen. Niet iedereen mag meedoen. En aspirines mogen niet worden geslikt.
Een ander pijnlijk evenement is het WK Scheenbeen Schoppen. Het is onduidelijk of je scheenbeschermers mag dragen.
Een persoonlijke favoriet op de redactie van Metro is het WK Synchroon Raven op K3. Het gaat hier om een recordpoging.

Veenendaal heeft de organisatie van het ONK 100m figuurzagen zonder bochten van 2018 toegewezen gekregen.

Zo, jouw agenda staat vol de komende tijd. Vergeet je luchttriangel niet te poetsen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De raarste Facebookevenementen op een rij
Sluiten