Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Boete voor bakker na weigeren homotaart

Een christelijke bakkerij in Noord-Ierland is schuldig bevonden aan discriminatie omdat het bedrijf weigerde een taart te bakken met daarop een pro-homohuwelijkslogan. Dat meldden Britse media vandaag.

De klant, een homoactivist, wilde op de taart de tekst ‘steun het homohuwelijk’ met daaronder afbeeldingen van Bert en Ernie uit Sesamstraat. Hij maakte de zaak aanhangig toen de bakker weigerde de taart te leveren.

Ashers Baking Company verklaarde dat de firma door het maken van de taart, tegen de eigen religieuze opvattingen in, steun zou tonen aan het homohuwelijk. De rechter wees dat argument echter af en noemde het weigeren van de opdracht "directe discriminatie waarvoor geen rechtvaardiging is”. De bakker werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 500 Britse pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boete voor bakker na weigeren homotaart
Sluiten