Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Bezorgde’ kat is internethit

Een acht weken oude kitten uit Engeland is een grote hit op internet. Niet door zijn gekke acties, maar vanwege zijn bijzondere gezichtsuitdrukking.

Toen baasje Andy Entwistle het nestje van zijn poes Luna zag, was er één kitten die direct opviel. “Bij de geboorte had hij twee kleine vlekjes boven zijn ogen. Naarmate hij ouder werd vormden de vlekken zich tot streepjes, die sterk op wenkbrauwen leken”, vertelt hij aan The Mirror.

Watching 24hrs in A&E.. Not sure about this program…

Gepostet von Concerned Kitty am Freitag, 24. April 2015

Honderden likes

De kitten kreeg al snel de bijnaam ‘Concerned Kitten’, oftewel bezorgde kat. Andy en zijn vrouw Caroline maakte een Facebookpagina voor het kleine beestje aan, die al snel honderden likes kreeg. Hun doel is om Concerned Kitten nog populairder te maken dan de Amerikaanse internetsensatie Grumpy Cat.

Did you find me? I was hiding…

Gepostet von Concerned Kitty am Montag, 4. Mai 2015

Gary Barlow

Toch is ‘Concerned Kitten’ slechts de artiestennaam van het katje. Zijn baasjes besloten hem de naam Gary mee te geven, vernoemd naar Take That-zanger Gary Barlow.

“Als Gary Barlow een hoge noot zingt, staan zijn wenkbrauwen op dezelfde manier als die van onze Gary”, vertelt Caroline. “Het is de perfecte naam, hij kan immers niet eeuwig Concerned Kitten heten.”

Lees ook: Kitten in poppenhuis is internetsensatie

Nep

Wie denkt dat de wenkbrauwen van Gary nep zijn, komt volgens baasjes Andy en Caroline bedrogen uit. “Mensen vragen ons regelmatig of we de wenkbrauwen zelf op Gary hebben getekend, maar dat zou zielig zijn. Ik wil ze best proberen weg te boenen, maar zijn wenkbrauwen gaan nergens heen!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bezorgde’ kat is internethit
Sluiten