Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 7 mei 2015 / 14:18 uur

Action maakt pijnlijke ‘typefout’ in kinderboek

Op Facebook heeft een moeder gisteren een foto geplaatst van een bijzonder pijnlijke ‘typefout’ in een kinderboek dat te koop is bij Action. In het boek ‘Met de bus naar zee’ staat een kort verhaaltje over een beer en een mug, met als titel ‘een pik in de bil’.

Missende letter

Het verhaaltje gaat over een beer die geprikt wordt door een mug. In plaats van een ‘prik in de bil’, krijgt de beer echter een ‘pik in de bil’. Er mist dus een nogal cruciale letter. Ook in de rest van het verhaal blijft de mug ‘pikken’ in plaats van ‘prikken’

De moeder die het boekje kocht, ziet de lol er wel van in. ‘‘Oeps Action, hoe leg ik mijn 6-jarige dochter dit uit?’’, schrijft de vrouw op de Facebookpagina van de winkel. Action reageert luchtig onder haar bericht: ‘Een foutje inderdaad Michelle, alleen vrouwelijke muggen prikken’.

Lees ook: Man wint tonnen met kraslot, blijkt drukfout

Volgens Action gaat het niet om een drukfout, maar heeft de schrijver van het kinderboek bewust voor het woord gekozen. ‘’Er is door de schrijver bewust gekozen voor ‘pik’, omdat het een deel is uit de ‘Jippie’-serie, die is bestemd voor beginnende lezers. Het taalgebruik is eenvoudig, met korte woorden en weinig letters’‘, aldus een woordvoerder tegen het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Action maakt pijnlijke ‘typefout’ in kinderboek
Sluiten