Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 10 mei 2015 / 10:00 uur

7 redenen waarom je Moederdag moet (blijven) vieren

Het is vandaag weer Moederdag en dat betekent voor veel mama’s in Nederland zelfgemaakte onderzetters, ‘iets met ecoline’, een opgetut potje Nivea of een ontbijtje op bed, voorzien van geweldig moederdagliedje.

Ben je eenmaal wat ouder, dan is een bosje bloemen een leuke verschijning, maar misschien denk je ook weleens dat Moederdag "na al die jaren eigenlijk niet meer zo nodig is".

Lees ook: De perfecte Moederdag: wij helpen je

Om te voorkomen dat je vandaag misschien wel gedachteloos je moeder in het zonnetje zet, of juist van plan bent geen bezoekje aan je moeder te brengen: 7 belangrijke redenen waarom je moeder(dag) altijd moet koesteren.

1. Je moeder kent je goede én slechte kanten

Door de jaren heen heeft je moeder zowel je positieve als negatieve kanten gezien. Toch bleef ze altijd aan je zijde als je beslissingen nam, ook de slechte. Bijvoorbeeld toen het net uitging met je allereerste ‘liefde van je leven’. Niemand die beter troost en begrip heeft voor de situatie dan je eigen moeder.

2. Ze steunt je in al je wilde dromen

Goh, je wilde vroeger prinses worden? Mama die een prinsessenpakje voor je regelde. Oh, opeens lag een toekomst als danseres in het verschiet? Wederom mama die je naar de dansschool bracht en urenlang naar de door jou ingestudeerde danspasjes keek. Lang verhaal kort: welke droom je ook hebt en in welke fase van je leven je ook zit: je moeder steunt je onvoorwaardelijk.

3. Bij moeder thuis = eten

Wie als student door het leven gaat (of is gegaan), zal dit waarschijnlijk bevestigen: Zodra je thuiskomt, doet je moeder alsof je terugkomt van een maandenlange wereldreis. Je wordt in de watten gelegd. Na een riante maaltijd sta je op het punt om te vertrekken, maar mama eist dat je een tweede tas vol voedselpakketten meeneemt.

Ja, dan is een bosje bloemen met lief kaartje een wijze investering.

4. Moeder blijft altijd moeder

De meeste zonen en dochters kunnen het zich misschien wel herinneren. Al zingend (“Het is vandaag weer moederdag. Moederdag. Moederdag.”) kom je een ontbijtje op bed voor je moeder brengen, Punt. Is het ontbijtje op, dan mag mamalief de zooi zelf opruimen. En heb je haar daar weleens over horen klagen?

5. Mama geeft (net als Phil Dunphy) het beste advies

Mamalief is niet iemand die enkel goed kan observeren, maar ook analyseren. Heb je een probleem, dan is zij er altijd om je van het beste advies te voorzien.

6. Ze interesseert zich echt in jouw leven

Als je moeder de zin “hoe gaat het?” uit haar mond laat rollen, wil ze ook écht weten hoe het met je gaat. Om meteen door te gaan naar het volgende punt…

7. Ze houdt onvoorwaardelijk van je

Hoevaak je haar misschien onder het behang kon plakken of dikke ruzie hebt gemaakt, moeders zullen altijd van je blijven houden. Volgens Style Elite komt dat, omdat moeders altijd het ‘onschuldige kind dat ze hebben grootgebracht’ in je zullen zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 redenen waarom je Moederdag moet (blijven) vieren
Sluiten