Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 29 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw redt zwerfhond door dood te spelen

Toen de Amerikaanse Amanda Guarascio hoorde dat er bij haar in de buurt een verwilderde en vermagerde hond rondzwierf, twijfelde ze geen moment. Ze wist het vertrouwen van de hond op een wel heel bijzondere manier te winnen.

Aanvankelijk probeerden Guarascio en haar vriend de pup te lokken met voedsel, maar daar ging de angstige hond niet op in. Toch gaf de dierenliefhebber niet op. “Mijn vriend stelde voor dat ik in foetushouding op de grond ging liggen, met mijn rug naar ‘Baby Bear’ toe.” Op die manier zou de hond minder bang zijn voor de twee.

Lees ook: Zwerfhond neemt zorg kittenwees op zich

Hulpeloos mens

Het plan werkte. Na een aantal uren op de koude grond te hebben gelegen, kon Guarascio steeds dichterbij de pup komen. “Op een gegeven moment ging hij zelfs voor mij op zoek naar een schuilplaats, omdat hij me aanzag voor een hulpeloos mens dat niet in staat was om te overleven”, vertelt Guarascio. “Hij zorgde echt voor me!”

BABY BEAR UPDATE! 4-17Yesterday Dylan and I got to go visit Baby Bear at his amazing foster families home.Words cannot…

Gepostet von Lost & Found Pets Wa State am Freitag, 17. April 2015

Het kostte de twee bijna drie dagen om het vertrouwen van de pup te winnen. Uiteindelijk konden ze hem in hun truck tillen en brachten ze hem naar de dierenarts. De doodsbange hond woog amper 26 kilo, maar inmiddels gaat het beter met hem en is hij geadopteerd door een familie. “Hij is zo’n goedzak, hij luistert goed en is een echte knuffelbeer”, aldus een tevreden Guarascio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw redt zwerfhond door dood te spelen
Sluiten