G. Reinards
G. Reinards Good vibes 9 apr 2015 / 07:29 uur

Trucker uit de schulden na inzamelingsactie

De vrachtwagenchauffeur Jan Selie werd in 2008 slachtoffer van de zelfmoord van een motorrijder. De suïcidale motorrijder boorde zijn motorfiets in de truck van Selie. Omdat de motorrijder niet verzekerd was, zitten Jan en zijn vrouw met een torenhoge schuld.

Bij het ongeluk werd de vrachtwagen van Jan verwoest en daarbij bleek de zelfmoordenaar niet verzekerd te zijn. De geldschuld zou in eerste instantie op de naam van het 3-jarige zoontje van de suïcidale man komen, maar dat konden Jan en zijn vrouw niet over hun hart verkrijgen. Ze besloten de schuld op zich te nemen. Hun verzekering betaalde een gedeelte van de schuld, de rest – ruim 100.000 euro – kwam voor rekening van Selie. Sindsdien betalen Jan en zijn vrouw af.

Nu, zeven jaar later, is een groot gedeelte van de torenhoge schuld afgelost, zo vertelde de vrachtwagenchauffeur in een documentaire van Frans Bromet. Als de rest niet snel zou worden afbetaald “moet er een verkoopbord in de tuin worden gezet” en moet Jan zijn transportbedrijf opdoeken. Er staat nog een fiks bedrag van 25.000 euro open.

Of beter gezegd, stond.

Nadat het hartverscheurende verhaal in het nieuws kwam, werd besloten een crowdfundingactie te starten. En dat liep beter dan verwacht. Doordat er veel mensen Selie wilden helpen, was de website van crowdfundingplatform Dream or Donate zelfs een tijdje uit de lucht.

Lees ook: Samaritaan betaalt peperdure operatie wildvreemde

Op het moment van schrijven staat de teller op een bedrag van 31.204 euro. Dankzij donaties van vele barmhartige samaritanen kunnen Selie en zijn vrouw de openstaande schuld van 25.000 euro afbetalen.
Vanavond zijn Jan, zijn vrouw en de persoon die de crowdfund-actie opzette, te gast in het VARA-programma Pauw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trucker uit de schulden na inzamelingsactie
Sluiten