Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 14 apr 2015 / 13:50 uur

Nummerplaat oorlogsveteraan geweigerd om seksstandje

Oorlogsveteraan Arnold Breitenbach uit de Amerikaanse staat Utah wilde het kenteken van zijn nieuwe auto het nummer 69 meegeven, omdat hij in 1969 in Vietnam vocht en in datzelfde jaar gewond raakte. Omdat hij voor zijn militaire diensten de Combat Infantryman’s Badge heeft gekregen voor zijn diensten, moest het kenteken CIB-69 worden. Maar zijn verzoek werd geweigerd door de Utah Division of Motor Vehicles (UDMV).

Het nummer 69 blijkt in de Amerikaanse staat verboden te zijn omdat het een seksstandje is. "Ofschoon het idee achter de nummerplaat oprecht is, kan het niet toegekend worden. Het nummer 69 heeft een erotische lading en dat is niet gewenst", luidt het officiële statement van de UDMV.

Lees ook: Vrouw bovenop gevaarlijkste seksstandje
Lees ook: Nieuw kenteken voor auto’s: 007, 010 en 020

De dappere veteraan vindt het maar raar dat zijn verzoek is geweigerd en is teleurgesteld in staat waarin hij woont. “De hele dag zie ik reclames voor Viagra en borstvergroting. Dat kan tegenwoordig blijkbaar wel allemaal”, zegt hij tegen de Navy Times. Breitenbach heeft in ieder geval geen zin om te gaan protesteren. “Ik ben op een leeftijd dat ik denk: ‘laat ook maar’.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nummerplaat oorlogsveteraan geweigerd om seksstandje
Sluiten