Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 8 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Man met obesitas strijdt tegen kilo’s middels yoga

Een naar eigen zeggen “luie en depressieve” man met overgewicht uit Richmond, doet er alles aan zijn teveel aan gewicht kwijt te raken door middel van yoga. Hij houdt mensen op de hoogte van ontwikkelingen via de Facebookpagina The Raw Xperience.

Stimulerende reacties

In eerste instantie voelde hij er weinig voor een foto van zichzelf tijdens het yoga te delen. “Toen ik de foto zag, was mijn eerste reactie er eentje van afschuw”, zo schrijft hij bij de post. Maar 7.000 shares en bijna 60.000 likes en ruim 40.000 positieve commentaren verder, is Richard Midwark Junior van gedachten veranderd. Hij wil nu zijn strijd tegen de overtollige kilo’s voortzetten.

De 38-jarige man uit de Amerikaanse staat Virginia woog op zijn ‘hoogtepunt’ ruim 300 kilogram. Twee maanden geleden begon hij met yoga, drie keer per week. En hij merkt al verandering.

Lees ook: Matt ‘wereldster’ na openhartigheid over overgewicht

“De jaren dat ik mezelf heb gehaat, zijn niet in een dag verdwenen, maar met de hulp van vrienden kom ik er wel. Yoga is voor IEDEREEN”, zo verkondigt hij. Widmark drinkt verder veel sapjes en eet gekookte verganische groenten in het weekend op zijn ‘jokermomentjes’.

https://www.facebook.com/TheRawXperience/posts/952670671419574:0

Groeien door yoga

Volgens Widmark kan yoga veel mensen met overgewicht helpen kilo’s kwijt te raken. Toch is het lastig voor te zware mensen om met yoga te beginnen, vanwege het feit dat er een beeld bestaat dat je een mooi lichaam moet hebben en haast onmogelijke poses aan moet nemen. “Nu doe ik de poses niet allemaal perfect, maar het gaat niet om perfectie. Het gaat om groei”, zo stelt hij.

Hij vervolgt: “Natuurlijk kan ik sommige poses niet doen door mijn gewicht of doordat er vet in de weg zit, maar op een dag kan ik ook die poses. Op een dag zal ik yogaleraar worden voor mensen die, net als ik ooit, terughoudend zijn tegenover yoga.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man met obesitas strijdt tegen kilo’s middels yoga
Sluiten