Bianca Brasser
Bianca Brasser Good vibes 10 apr 2015

Lenteschoonmaak? Zeem raam met krant en meer tips

Het kwik is vrijdag naar de 20 graden gestegen en meer lentedagen liggen in het verschiet. Behoefte aan een grote voorjaarsschoonmaak? Met hulp van de schoonmaakexperts van het online platform care.com geeft Metro vijf do-it-yourself schoonmaaktips. Nodig: kranten, bakpoeder, en meer huis-tuin-en-keuken-spul.

Zemen met krant

Voor het lappen van de ramen en het schoonmaken van spiegels zijn kranten ideaal, zo zweert menig huisvrouw (en -man). Kranten zijn zacht, nemen veel vocht op en bovendien laten ze geen strepen achter.

Bakpoeder in gootsteen

Vieze geur uit de afvoer van de gootsteen? De afvoer uit elkaar halen, is niet per se nodig. Maak de gootsteen fris door een half kopje bakpoeder en een half kopje warme azijn in de afvoer te gieten. Wacht vijf minuten en laat dan de kraan met warm water enkele minuten doorlopen.

Azijn in magnetron

Aangekoekte resten in de magnetron? Probeer voordat je los gaat met schuursponsjes eerst eens twee koppen warm water met een scheutje azijn vijf minuten op te warmen in de magnetron. Vieze geurtjes verdwijnen en de etensresten van een paar maanden geleden zijn losgeweekt. Voeg eventueel een beetje citroensap toe aan de azijn-water-mix voor een frisse geur.

Bleekwatten tegen schimmel

Schimmelranden zijn zonder al te veel moeite weg te halen met hulp van bleekwater en watten. Neem een paar stevige watten en dompel deze onder in bleekwater. Leg de watten op het beschimmelde oppervlak en laat deze een nachtje liggen. Als je ze de volgende dag weer weghaalt, zullen de schimmels verdwenen zijn.

Stoffige zonwering

Vul een plantenspuit met lauwwarm water en een scheutje afwasmiddel en spuit deze mix over de blindering. Gebruik een pluisvrije doek om het stof en vuil eraf te vegen, open en sluit de weringen zodat je ook de andere kant kunt schoonmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lenteschoonmaak? Zeem raam met krant en meer tips
Sluiten