Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 27 apr 2015

Kankerpatiënte Elina (17) op geweldige wijze verrast

Bij onze zuiderburen is de 17-jarige Elina Beert op geweldige wijze door haar familie en vrienden verrast. De tiener strijdt al lange tijd tegen een kwaadaardige hersentumor.

Het begon toen Elina last kreeg van een stekende hoofdpijn. “Op een bepaald moment kwam ze me ‘s nachts wakker maken, omdat het echt niet meer ging”, herinnert haar moeder zich tegenover de camera’s van televisiezender Een. “Als ze dat zegt, dan weet ik dat het niet normaal is.”

Het bleek een kwaadaardige hersentumor te zijn.

Familie en vriendinnen waren vol ongeloof. "Altijd gezond eten en sporten", mijmert een vriendin over Elina. Een ander: "We hebben met z’n allen hard gehuild, het kwam hard aan."

Verrassing

Gelukkig is Elina strijdbaar en blijven haar vrienden en familie ook niet bij de pakken neerzitten. Nog sterker, samen met de organisatie ‘Iedereen Tegen Kanker’ organiseerden ze een geweldige verrassing…

Haar vader tegen HLN: “Elina werd met een smoesje naar Diest gelokt. Een goede vriendin nam haar mee om een ijsje te eten in Diest.” Op het plein staat een gospelkoor te zingen. Elina heeft op dat moment nog niets door, totdat bekenden de trap af komen lopen. “Is dat Emiel?”, aldus de verbaasde reactie van de tiener.

De prachtige manier waarop naasten haar een hart onder de riem staken, liet Elina niet onberoerd. Tranen van geluk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kankerpatiënte Elina (17) op geweldige wijze verrast
Sluiten