Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 apr 2015 / 12:46 uur

Kangoeroe en knuffelkonijn zijn onafscheidelijk

Toen kangoeroe Roger als baby werd gered, kreeg hij een speelgoedkonijntje om te voorkomen dat hij zich eenzaam zou voelen. Negen jaar later zijn Roger en zijn knuffel nog altijd onafscheidelijk. Dat meldt The Mirror.

In 2006 werd de moeder van Roger doodgereden door een auto op een snelweg in Australië. “Baby kangoeroes worden vaak levend gevonden in de buidel van dode kangoeroes langs de weg”, aldus Chris Barnes, die Roger een kleine tien jaar geleden vond.

Onafscheidelijk

Inmiddels leeft Roger in ‘The Kangaroo Sanctuary Alice Springs’, waar Barnes werkzaam is. Kort nadat Roger in dat centrum binnenkwam, kreeg hij een knuffelkonijn cadeau als vorm van troost. “Ik dacht dat Roger er misschien mee zou willen spelen. Toen ik het hem gaf, griste hij het uit mijn handen en viel het aan en worstelde ermee.”

Na ongeveer tien minuten verloor Roger de interesse in het konijn, maar zodra Barnes probeerde het weer van hem af te pakken, ging hij in de aanval. “Dat is een dagelijks ritueel. Vandaag de dag valt hij een ieder die te dicht bij hem en zijn vrouw komt aan.”

Inmiddels dus onafscheidelijk: kangoeroe Roger en zijn knuffelkonijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kangoeroe en knuffelkonijn zijn onafscheidelijk
Sluiten