Ilja Post
Ilja Post Good vibes 10 apr 2015 / 09:15 uur

Dit zijn de 5 beste pokerfilms

Poker is een populair onderwerp in Hollywood. Er zij al honderden films gemaakt over het kaartspelletje. Metro selecteerde 5 pokerfilms die je moet zien.

Rounders

Volgens velen de beste pokerfilm ooit. Rounders gaat over voormalig ‘rounder’ (iemand die als beroep kaarten heeft) Mike McDermott (Matt Damon) die zijn vriendin beloofd heeft om te stoppen met pokeren. Op dat moment komt zijn beste vriend ‘Worm’ (Edward Norton) uit de gevangenis die een grote schuld heeft.

Maverick

Bret Maverick (Mell Gibson) is een uitstekende pokerspeler. Zoals alle andere belangrijke pokerspelers wil hij deelnemen aan het kampioenschap op de rivierboot van Commodore Duvall. Hij heeft 25.000 dollar nodig, maar mist nog 3000 dollar en spant daarom samen met Annabelle (Jodie Foster).

The Cincinnatti Kid

‘The Kid’ (Steve McQueen) is de beste en koelbloedigste pokerspeler van de stad. Maar om zijn roem definitief te vestigen zal hij toch eerst ‘The Man’ (Edward G. Robinson) moeten verslaan. Een bloedstollende nek-aan-nekrace is het gevolg, om uit te maken wie de heerser van New Orleanse gokwereld zal worden.

Honeymoon in Vegas

Comedy met poker in een prominente rol. Op haar sterfbed vraagt een moeder aan haar zoon (Nicolas Cage) nooit te trouwen. Hij raakt in paniek, gaat met zijn vriendin naar Las Vegas en maakt gokkend schulden. Een professionele gokker, biedt aan zijn schulden te vereffenen. Maar tegen welke prijs?

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beste pokerfilms
Sluiten