Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 20 apr 2015 / 16:00 uur

Beeldig: 739 olifantenslagtanden in beslag genomen

Een Thaise douanier controleert in beslag genomen gesmokkelde slagtanden van Afrikaanse olifanten in het Thaise Bangkok. De lading werd vandaag gevonden in een van de containers op een vrachtschip genaamd de Kata Bhum, onderweg naar Laos vanuit Cambodia met als tussenstop Bangkok.

De lading wordt geschat op zo’n 5,6 miljoen euro en bestaat uit 739 stuks van gesmokkelde ivoren slagtanden. Samen bedraagt het een gewicht van 4000 kilogram, aldus de Thaise douane. Het Verdrag voor de internationale handel in bedreigde wilde dier- en plantensoorten verbiedt de illegale handel in ivoor sinds 1989.

Lees ook: Beeldig: Girafje Nakuru voor het eerst naar buiten

Elke avond selecteert de redactie van Metro de mooiste en opvallendste foto’s die een beeld schetsen van de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: 739 olifantenslagtanden in beslag genomen
Sluiten