Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 8 apr 2015

Amerikaanse tiener mag niet naar schoolgala in pak

Het schoolgala binnenkomen in je spijkerbroek kan meestal niet, je moet een smoking of een jurk aan. Toch mag een Amerikaanse tiener waarschijnlijk niet naar haar schoolbal omdat ze in pak wil komen. „Jongens dragen smokings en meisjes dragen jurken. Zo is het nu eenmaal’’, zegt het schoolhoofd van Carroll High School in Louisiana. Dat meldt The News Star.

Dresscode

De school houdt vol dat het volgens de dresscode niet is toegstaan, maar volgens Claudetteia Love heeft het meer te maken met haar seksuele geaardheid. „Ik voel me gebruikt’’, zegt ze tegen The News-Star. „Ze hebben mij altijd speciale honorprogramma’s laten volgen omdat ik goede cijfers haal. Dat is niet alleen goed voor mij, maar ook voor het imago van de school. Maar nu ik eindelijk kan vieren wat ik heb bereikt, mag ik dat niet op mijn manier doen."

Boycot

Vriendinnen van Claudetteia boycotten nu het feest, dat gepland staat op 24 april, om hun vriendin te steunen. Ook een petitie mocht niet baten.

Discriminatie

Toch is nog niet alle hoop verloren. De voorzitter van het schoolbestuur laat het er niet bij zitten. „Als voorzitter kan ik niet accepteren dat een leerling verbannen wordt van haar prom omdat ze een smoking wil dragen. Dat is discriminatie."

Lees ook: Creative black tie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaanse tiener mag niet naar schoolgala in pak
Sluiten