Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 12 apr 2015

65-jarige vrouw is zwanger van vierling

Een Duitse vrouw van maar liefst 65 jaar bevalt over een aantal weken van een vierling. Als de bevalling goed verloopt wordt zij de oudste moeder van een vierling ter wereld.

Annegret Raunigk is werkzaam in het onderwijs, maar gaat dit jaar met pensioen. Volgend Bild verloopt de zwangerschap tot nu toe zonder grote problemen en Annegret voelt zich goed. Zwanger zijn is niet nieuw voor de 65-jarige vrouw, de baby’s in haar buik worden namelijk nummer veertien, vijftien, zestien en zeventien. Ja, dat leest u goed, Annegret heeft al dertien kinderen.

Medische sensatie

De vrouw kon niet op natuurlijke wijze zwanger raken. Ze liet zich het afgelopen jaar daarom meerdere malen kunstmatig bevruchten in het buitenland. De laatste behandeling sloeg aan: alle vier de eitjes ontwikkelen zich. Annegret wordt daarom ‘de medische sensatie’ van Duitsland genoemd.

Lees ook: Moeder bevallen van bijzondere vierling

Ze herinnert zich het moment waarop ze hoorde dat ze een vierling kreeg nog goed. ‘’Het was een grote schok. Toen mijn arts me vertelde dat ik vier baby’s zou krijgen, moest ik er goed over nadenken. Ik kon de baby’s ook opgeven voor een pleeggezin of adoptie en verminderen van de embyo’s was ook een mogelijkheid’’, aldus Annegret tegen Bild.

Topfit

Een of meerdere embryo’s verwijderen was voor de lerares echter geen optie. ‘’Mijn verloskundige zei: ‘Je bent dan wel 65, maar je bent ook hartstikke fit’. Ik dacht er nog even goed over na en besloot toen alle baby’s te houden.’’

Lees ook: Vrouw had vier miskramen, viert kerst met vierling

Volgens haar gynaecoloog maakt de zwangerschap van Annegret tot nu toe geen onderscheid tussen het lichaam van een jong persoon en een oud persoon. ‘’Vierlingzwangerschappen brengen altijd een hogere belasting met zich mee. Wij hebben niet veel ervaring met zwangerschap bij oudere vrouwen, maar op dit moment verloopt alles zeer goed.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
65-jarige vrouw is zwanger van vierling
Sluiten