Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 21 mrt 2015 / 19:10 uur

Zeeleeuw brengt bijzonder bezoek aan surfer

Surfer Dan Murphy kreeg tijdens een surfsessie een grote verrassing. De man was aan het surfen in het Amerikaanse Cardiff toen een jonge zeeleeuw op zijn surfboard klom. In eerste instantie dacht Murphy dat hij werd aangevallen, maar die angst verdween toen het diertje hem begon te knuffelen.

Gevangen

‘’Je ziet wel vaker dieren tijdens het surfen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt’’, vertelt de surfer aan NBC San Diego. Waarschijnlijk leefde de zeeleeuw ooit in gevangenschap en is hij later uitgezet in het wild. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat het beestje zich zo op zijn gemak voelt bij mensen.

Lees ook: Hellendoorn casht nog snel met zeeleeuw

Uiteindelijk bleef de zeeleeuwpup ruim een uur op het surfboard van Murphy. Ondertussen maakte zijn vriendin de nodige foto’s van het bijzondere duo.

Reageer op artikel:
Zeeleeuw brengt bijzonder bezoek aan surfer
Sluiten