Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 31 mrt 2015 / 09:53 uur

‘Wonderbaby’ overleeft beroerte en negen operaties

Voor een baby die met een half hart werd geboren, blijkt opgeven geen optie. Jack Stevens heeft al een beroerte en negen operaties overleefd.

Afwijking

Jack werd geboren met het Hypoplastic linkerhartsyndroom, wat betekent dat de linkerkant van zijn hart zich niet goed heeft gevormd. Het ventje uit Hartlepool heeft de helft van zijn jonge leventje in het ziekenhuis doorgebracht en heeft al vier open hartoperaties en vijf andere operaties moeten ondergaan.

Daarnaast is het knaapje nog een keer getroffen door een beroerte en moest hij al drie keer worden gereanimeerd. Jack blijkt echter een vechter. Ondanks al die tegenslagen heeft hij zich wonderbaarlijk goed hersteld. De inmiddels 15 maanden Jack is inmiddels thuis bij zijn ouders.

Lees ook: 23 dagen oude baby overleeft harttransplantatie

“Hij heeft zoveel meegemaakt in zo’n korte tijd, maar hij doet het geweldig”, vertelt vader Chris Stevens (30). “We wisten voor zijn geboorte al van zijn aandoening. De eerste vijf maanden van zijn leven lag hij in het ziekenhuis. Toen hij een week oud was onderging hij al een open hartoperatie en sindsdien kreeg hij er nog drie."

Een vechter

Het was uiteraard geen gemakkelijke tijd voor de ouders. In april vorig jaar mochten ze hun zoontje voor het eerst mee naar huis nemen, maar drie maanden later zagen ze het ziekenhuis weer van binnen nadat Jack werd getroffen door een beroerte. Wat volgde was een reeks zware operaties, maar Jack bleef vechten. Nu is hij weer thuis bij zijn vader Chris en zijn moeder Ashton Hodge (27).

Door de aandoening is de ontwikkeling van Jack trager verlopen. Hij staat nu op het punt zijn eerste stapjes te zetten en voor het eerst te praten. Feit is dat Jack zijn hele leven last zal ondervinden van de afwijking. “Ergens in zijn leven zal hij een transplantatie moeten ondergaan, maar artsen weten nog niet wanneer dat is”, vertelt vader. “Hij zal nooit echt in staat zijn om fysieke activiteiten te doen.”

Dat maakt voor nu even niet uit. Op dit moment zijn de ouders van Jack vooral blij dat hij er nog is. “We zijn zo trots op hem. Het is een inspirerend ventje”, verzekeren ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wonderbaby’ overleeft beroerte en negen operaties
Sluiten