Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 mrt 2015 / 16:12 uur

Weet jij wat het juiste Apple-logo is?

Iedereen is wel eens in aanraking gekomen met het logo van Apple. Daar is tegenwoordig haast geen ontkomen meer aan. Om je deze ‘meest herkenbare’ merklogo’s op de juiste manier te herinneren, blijkt echter nogal lastig, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Dag vol logo’s

Volgens de onderzoekers van de University of California slagen mensen hier niet in, omdat ze de hele dag door met logo’s te maken krijgen. In de studie werd deelnemers onder meer gevraagd het logo van Apple te tekenen met de juiste vorm, hapgrootte en bladvorm. Slechts een op de 85 participanten slaagde hier in.

Minder dan de helft van de participanten lukte het om het juiste Apple-logo te kiezen wanneer er twaalf op elkaar lijkende logo’s werden gepresenteerd, zo blijkt uit de studie die vorige maand werd gepubliceerd.

De meeste participanten die deelnamen aan het onderzoek, noemden het logo van Apple ‘zeer herkenbaar’ voor ze daadwerkelijk aan de test werden onderworpen. In de praktijk bleek dat vertrouwen niet helemaal terecht.

Verrassend slecht

“Het alomtegenwoordige logo van Apple is een simpel logo en wordt vaak aangeduid als een van de herkenbaarste logo’s ter wereld”, zo schrijven de onderzoekers. “Participanten bleken zich het logo echter verrassend slecht te herinneren als het aankomt op de details van het logo.”

Hoewel mensen vaak worden blootgesteld aan het logo, geven ze geen aandacht aan de details ervan. Dat wordt mogelijk veroorzaakt door het feit dat het logo zo simpel en alomtegenwoordig is, aldus de onderzoekers. “Verhoogde blootstelling zorgt voor een toename in bekendheid met en vertrouwen tegenover een logo, maar het maakt de herinnering van het logo niet beter.”

Scroll naar beneden om het logo van Apple te zien (of kijk op je iPhone, iPad, etc. etc.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Weet jij wat het juiste Apple-logo is?
Sluiten