G. Reinards
G. Reinards Good vibes 12 mrt 2015 / 09:06 uur

School stuurt roodharige leerling naar huis

Een leerling op een middelbare school in het Amerikaanse Missouri werd naar huis gestuurd, nadat ze haar haar geverfd had. Wat bleek; het rode haar van Savannah Keesee is geen natuurlijke haarkleur en past niet binnen de regels van de school.
”Als mijn haar nu paars, blauw of roze was, zou ik het probleem begrijpen. Het is nu gewoon rood, kastanjebruin”, laat Savannah weten aan Fox 2. De scholier mag pas terugkeren als haar kapsel weer de originele kleur heeft, meldt het schoolbestuur. De leiding beroept zich op een schoolregel waarin staat ‘dat alleen natuurlijke haarkleuren zijn toegestaan’.
De roodharige Savannah wil graag terug naar school. Haar moeder meent dat de school zich beter druk kan maken over grotere problemen. ”Ze moeten het pesten stoppen en kinderen die dit veroorzaken, oppakken”, aldus de moeder van Savannah.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School stuurt roodharige leerling naar huis
Sluiten