Thomas Stevens
Thomas Stevens Good vibes 25 mrt 2015

Nieuwe trend: kleurboeken voor volwassenen

Er zijn maar weinig kunstvormen die zo’n kalmerend, meditatief, en rustgevend effect opleveren, als het bezig zijn in een ouderwets kleurboek. De magische transformatie van zwart-wit naar kleur, geheel op gevoel gedaan en een sterke samenwerking met intuïtie, kleurboeken zijn echt allang niet meer alleen aan kleuters voorbehouden.

Gestift

Een goed voorbeeld daarvan is het werk van illustratrice Johanna Basford, met inmiddels alweer twee boeken. Zij laat zich inspireren door haar jeugd in Schotland, wat duidelijk terugkomt in de botanische tekeningen. Basford vertelt aan Huffington Post: “Mijn opa was tuinman, dus we waren altijd in de weer met planten en bloemen.”

Haar eerste boek, Secret Garden, is ruim 1 miljoen keer over de toonbank gegaan en al in 14 landen vertaald. Zelf verklaart ze het succes als volgt: “Ik denk dat iedereen een creatieve behoefte heeft, alleen soms de mogelijkheid mist om deze te uiten."

"Een leeg vel papier is intimiderend, maar een kleurboek is laagdrempeliger. Ik zie mijn werk dan ook als een samenwerking, ik creëer de illustraties en de eigenaar brengt het kleurelement tot leven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nieuwe trend: kleurboeken voor volwassenen
Sluiten