Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 16 mrt 2015 / 11:25 uur

Moeders ontwerpen ‘jongens’-kleding voor dochters

Twee moeders uit Seattle, Jennifer Muhm en Malorie Catchpole, kregen steeds vaker de vraag van hun dochters of ze kleding van de jongensafdeling in de winkel mochten passen. Ze wilden bijvoorbeeld ondergoed met treinen hebben, ondergoed dat niet op de meisjesafdeling te vinden is. De twee vrouwen besloten hier zelf iets aan te doen.

Ze begonnen de kledinglijn buddingSTEM, bestaande uit meisjeskleding met typische jongensbedrukkingen als dinosaurussen. De kledinglijn moet nog opstarten en is op dit moment een crowdfundingcampagne op Kickstarter. “We willen deze opties in normale winkels als Target zien,” aldus Catchpole tegen BuzzFeed News.

Lees ook: Slimme vrouwen veroveren universiteit

Het tweetal hoopt dat ze in springen op een trend waarbij steeds minder stereotyperende kleding wordt gemaakt.

"Nu dat we opgroeien zien we pas hoe erg stereotypering en marketing invloed hebben op onze kinderen. Ik denk dat er genoeg ouders zijn die een verandering willen zien. We zijn niet anti-meisjesachtig of anti-prinses, er is gewoon meer dan dat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeders ontwerpen ‘jongens’-kleding voor dochters
Sluiten