Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 mrt 2015 / 14:55 uur

Man geeft enorme fooi om overleden broer te eren

Toen serveerster Claire Hudson onlangs een fooi kreeg van 36 dollar (zo’n 34 euro), dacht ze aanvankelijk dat ze gewoonweg met zeer vrijgevige klanten te maken had. Dat bleek echter niet het geval. De boodschap die ze achterop de rekening vond, raakte haar diep. Dat vertelt ze aan Today.com.

Boodschap

De 25-jarige serveerster van de Mac’s Grub Shack in Spring Hill, in de Amerikaanse staat Tennessee, had de boodschap eerst helemaal niet gezien. Uiteindelijk viel haar oog toch op de boodschap achterop het papiertje. “Vandaag is de verjaardag van mijn broer”, staat er. “Hij zou 36 jaar zijn geworden. Elk jaar eet ik op zijn verjaardag zijn favoriete maal (hot dogs) en geef ik de serveerster een fooi gelijk aan zijn leeftijd. Fijne verjaardag Wes.”

Lees ook: Alleenstaande moeder krijgt enorme fooi op werk

Hudson liet weten “diep geraakt” te zijn door de boodschap. “Ik ben al een aantal jaar serveerster, maar dit is de beste fooi die ik ooit heb gehad”, liet ze weten aan Today.com. “Niet vanwege het geld, maar vanwege de betekenis.”

Massaal gedeeld

Ze plaatste de foto op Reddit. Veel mensen blijken geraakt te zijn door het verhaal. “Ik ben gek op Reddit en vond het een te gekke foto die gedeeld moest worden”, verklaart Hudson. Ze had echter niet verwacht dat er zoveel aandacht voor zou zijn. “Ik vind het geweldig dat zoveel mensen het te gek vinden, maar ik wilde vooral de mooie herinnering delen.”

De eigenaar van het restaurant, Michael McCray, probeert nu contact op te nemen met het stel dat de fooi heeft gegeven. “Hij wil graag weten wat Wes graag op zijn hot dogs deed, zodat we dat op het menu kunnen zetten”, aldus Hudson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man geeft enorme fooi om overleden broer te eren
Sluiten