Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 28 mrt 2015 / 15:08 uur

‘Lang slapen verhoogt kans op vroege dood’

Te weinig slaap is niet goed voor een mens, maar onderzoekers hebben ontdekt dat te veel slaap ook geen beste uitwerking heeft op de gezondheid. Volwassenen die meer dan negen uur per nacht slapen hebben 30 procent meer kans om vroeg te sterven. Dat meldt The Mirror.

Gemiddelde slaper

Het is voor een mens het beste tussen de 7 en 8 uur te slapen. In dat geval ben je een gemiddelde slaper. Uit een jarenlange studie van de Warwick University blijkt dat langslapers, mensen die meer dan acht uur slapen, meer kans hebben op een vroege dood.

De onderzoekers vonden daarnaast dat mensen die regelmatig minder dan zes uur slapen ook meer kans hebben op een vroege dood dan mensen die zichzelf een gemiddelde slaper mogen noemen.

Ongezond

Voor het onderzoek werd meer dan een miljoen mensen gevraagd naar hun slaapgewoonten. Dit werd over langere tijd gemeten. Experts vonden dat overmatig slapen gelijke problemen veroorzaakt als te weinig slaap. Deze mensen hebben meer kans op een depressie, hartziekten, diabetes en andere gezondheidsproblemen.

Uit de analyse bleek dat van de langslapers dertig procent meer overleed in vergelijking met de gemiddelde slapers. Van de kortslapers stierf twaalf procent meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Lang slapen verhoogt kans op vroege dood’
Sluiten