Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 5 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Klacht over Vodafone Thuis blijft te lang onopgelost

In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case

Ivonne van Oort (Bussum) meldt zich 10 februari 2015 bij deze rubriek met een klacht over haar Vodafone Thuis-abonnement. Ze zit al vanaf 15 december 2014 zonder tv, internet en telefoon. Veelvuldig contact met Vodafone levert haar niets op. Ivonne: “Ik krijg keer op keer te horen dat de storing verholpen wordt. Zonder dat er ook maar iets gebeurt. Ik ben ontzettend kwaad dat ik ondanks mijn noodkreten nu al drie maanden zonder aansluiting zit. Hopelijk kan deze rubriek iets voor me betekenen. Want ik ben inmiddels radeloos. Het liefst wil ik per direct van mijn abonnement af.”

Traject klacht

Maandag 16 februari 2015 prikken we de klacht in het hart van Vodafone. Nog diezelfde dag laat Vodafone weten met Ivonne’s klacht aan de slag te gaan. Al de volgende dag neemt Vodafone contact met haar op. Naast excuses voor alle ongemakken, laat Vodafone weten dat haar aansluiting weer voor 100% werkt. Een verkeerd aangesloten modem is nu wél op de goede manier aangesloten. Waardoor alle Vodafone Thuis-diensten beschikbaar zijn. Vodafone biedt Ivonne als compensatie een korting op haar abonnementskosten aan. Mocht ze geen gebruik van dit aanbod willen maken, dan zal Vodafone het abonnement kosteloos stopzetten. Ivonne kiest voor die laatste optie. Yvonne: “Alles is nu opgelost met Vodafone. Inmiddels heb ik een nieuw abonnement bij KPN afgesloten.”

Reactie Vodafone

“Bij de registratie van het contract is een verkeerd telefoonnummer doorgegeven. Het juiste telefoonnummer is daarna door ons niet correct doorgevoerd. Daarnaast was de modem niet goed aangesloten. Sinds dit is opgelost zijn alle Vodafone Thuis-diensten beschikbaar. We vinden het heel vervelend dat mevrouw Van Oort door dit incident langer heeft moeten wachten op haar verbinding.”

Juryrapport

De uiteindelijke afhandeling van deze klacht is in orde. Maar bleef veel te lang uit om tot een Pluim te leiden. Vodafone wordt hierbij van harte aangemoedigd om dit soort oplossingen voortaan zonder inmenging van deze rubriek aan te bieden.

Spotlights op jouw klacht of Pluim?

Wil je ook spotlights op je klacht? Of heb je een spontane Pluim in petto voor ondervonden klantvriendelijkheid?

Mail dan naar: [email protected]

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Ivonne van Oort (Bussum).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klacht over Vodafone Thuis blijft te lang onopgelost
Sluiten