Bianca Brasser
Bianca Brasser Good vibes 13 mrt 2015 / 08:36 uur

Karinthië: Meer vrouwen op de lange latten graag!

Stap als vrouw een après-skibar binnen en je zult vrij zeker in de minderheid zijn. Met vrienden op wintersport is nog vooral in trek bij de mannen of stelletjes. Om meer vriendinnengroepjes te trekken, à la Gooische Vrouwen 2, bieden skischolen in de Oostenrijkse provincie Karinthië speciale lady-packages aan. En dat houdt in: een skileraar met geduld (ja echt) en veel tijd voor shoppen, lekker eten en heel veel wellness.

Vooral dat laatste klonk ondergetekende als muziek in de oren. Een doorgewinterde skiër kan ik mijzelf niet noemen, en dus zou dit lady-pakketje ideaal voor mij zijn, zo vertelt een woordvoerder van de provincie. "Mannen willen meestal zo hard en zo vaak mogelijk die berg af. De skileraar die bij een lady-packages zit, doet het rustiger aan met de dames."

Skileraar

En dat blijkt. De eerste skidag begint op een ‘heuveltje’ in het skigebied Bad Kleinkirchheim. De zogenoemde ‘Wiedereinsteigerkursus’ staat me te wachten. Doel is om in drie dagen het skiën weer onder de knie krijgen, speciaal voor wie wel eens geskied heeft, maar de techniek denkt kwijt te zijn.

Ik show mijn skiskills, opgedaan tijdens een basiscursus een jaar geleden, aan mijn net voorgestelde skileraar Dominik. Uiteraard voldoet de Oostenrijker aan het clichébeeld van een leraar bij een ‘speciaal vrouwenpakket’. Blauwe ogen, goed gebouwd, eind twintig en vreselijk soepel op de latten.

Geitenveldje

De bochtjes, pogingen om te remmen en pizzapunttechniek van mij en mijn mede vrouwenpakket-deelneemster worden goed genoeg geacht om het ‘geitenveldje’ te verlaten. Met een sleepliftje laten we ons een hoger ‘bergje’ optakelen. Een keer of tien glijden we achter Dominik aan, de heuvel af. Vastberaden en fanatiek proberen we er net zo flexibel uit te zien als de Oostenrijker. Tevergeefs. Ik glijd op mijn kont door de sneeuw, heb een roodaangelopen hoofd van de inspanning en het zweet sijpelt over mijn rug. Hoogste tijd voor wellness, zo lijkt mij.

En inderdaad, na een paar uur ploeteren, is de ochtend voorbij en daarmee zit het skiën er voor de eerste dag al op. Tijd voor een uitgebreide lunch, gevolgd door een nog uitgebreider bezoek aan het wellnesscentrum in Bad Kleinkirchheim: Het Thermal Römerbad. Tal van sauna’s en relaxbaden zorgen er voor dat mijn gebruikte ski-spieren ontspannen. En terwijl ik vanuit een relaxstoel, door de grote ramen van het welnesscentrum kijk en voornamelijk mannen als een razende de piste af zie suizen, besluit ik tevreden dat zo’n ‘lady-package’ mij uitermate bevalt. Een paar uur sneeuw, kou en inspanning, maar nog voordat mijn spieren te erg protesteren, tijd voor ontspanning. Een gouden combi! Zo blijkt ook de volgende twee dagen.

En ook de ‘Wiedereinsteigerkursus’ is een aanrader. Met, in mijn lady-package-geval, minimale ski-inspanning ben ik aan het einde van de cursus voor het eerst in mijn leven in staat van de rode piste te glijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Karinthië: Meer vrouwen op de lange latten graag!
Sluiten