Rutger de Quay
Rutger de Quay Good vibes 15 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Je kan écht overlijden aan een gebroken hart

‘Ik sterf bijna van liefdesverdriet’ wordt vooral gebruikt als beeldtaal, maar volgens onderzoekers van de Universiteit van Californië is het echt mogelijk: sterven van liefdesverdriet. Een onderzoeker van de universiteit zegt wel dat het ‘slechts zeldzaam is’ en het vooral voorkomt bij mensen die voorafgaand last hadden van problemen met hun gezondheid. Het zou voornamelijk voorkomen bij vrouwen.

‘Overeenkomst met gevoel van rouw’

Het onderzoek zegt dat het gevoel van liefdesverdriet ‘overeenkomsten heeft met het gevoel van rouw’ en zou symptomen hebben zoals pijn in de borst, ademnood en een hoge hartslag. Door deze symptomen zou iemand die lijdt aan liefdesverdriet kunnen overlijden aan een fatale hartstilstand.

Lees ook: Vliegtuig moet omkeren door stinkende poep in toilet

De meeste gevallen zouden voorkomen bij vrouwen die eerder last hadden van bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, een vergevorderde vorm van kanker of hersenbloedingen. Dit zou volgens het onderzoek komen omdat hun gelukshormonen al eerder aangetast zijn. Medicijnen zoals hormoonremmers zouden het ‘gebroken hart syndroom’ kunnen voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.