Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 1 mrt 2015 / 16:05 uur

Instructeur redt het leven van bewusteloze skydiver

Dat skydiven levensgevaarlijk is, heeft Christopher aan den lijve ondervonden. De jongen springt op drie kilometer hoogte uit een vliegtuig en krijgt kort daarna een epileptische aanval. Zijn instructeur is alert en redt zijn leven.

Meesterlijke reddingsactie

Christopher plaatste een video op YouTube, waarin te zien is hoe hij uit een vliegtuig springt. Zijn instructeur, die het hele gebeuren ook filmt, springt achter hem aan. Al snel maakt de jongen rare bewegingen en draait hij in het rond. Vervolgens is hij tijdens zijn vrije val dertig seconden lang buiten bewustzijn.

De instructeur snelt naar hem toe en weet op iets meer dan een kilometer hoogte op indrukwekkende wijze het koord los te trekken waardoor de parachute opent. Even later komt de jongen weer bij en lukt het hem om veilig te landen.

Lees ook: Skydivers bijna geraakt door vliegtuig

"Het was misschien wel het engste moment uit mijn leven", schrijft Christopher onder de video die hij vandaag op YouTube plaatste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instructeur redt het leven van bewusteloze skydiver
Sluiten