Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 mrt 2015 / 11:15 uur

Hond Rudy geniet na zware periode van luxe bad

Wanneer je de beelden van hond Rudy ziet, denk je direct aan een iets te veel verwende hond. Een hond die baddert in een gootsteen en ondertussen koekjes gevoerd krijgt. Toch blijkt het iets anders te zitten, want Rudy heeft een verleden.

Het badderen gebeurt ook uit “medische noodzaak”. Het moet zijn huid kalmeren en helen. In november 2014 kwam de hond in een asiel in New York City terecht. Het dier was uitgehongerd en had bijna geen haar meer. Rudy zat onder de uitwerpselen en wonden, vermoedelijke door accuzuur veroorzaakt, en had een gebroken poot.

Zeer slechte conditie

Het motto van de Special Needs Animal Rescue Rehabilitation (SNARR) is ‘hoop geven aan de hopelozen’, maar het in het geval van Rudy hadden zelfs zij er een hard hoofd in. “Zijn voorpoot was er zo slecht aan toe, dat ik er geen foto van heb gemaakt”, verklaart Courtney Bellew, directeur van de organisatie.

Who has got it better than Rudy right now? Hand fed snacks and then and a nap in the tub? 🙂 Considering the condition this boy came to us in, nobody deserves it more!* Thank you everyone for sharing Rudy's adorable video. Many are asking for his back story…Rudy was found in November, dumped in a plastic bucket in NYC, near death. S.N.A.R.R Animal Rescue Northeast was called by the city shelter and asked to help Rudy as he was in critical condition. Rudy was severely emaciated, unable to walk, and covered in deep gaping wounds and holes. Literally holes on his entire body; some all the way down to his tendons and bones. We still do not know what caused them; could have been acid of some sort or cigarette burns. We will never know and quite frankly the thoughts are haunting. Rudy was missing almost all of his fur and what was left, was all dead at the root and fell out at his first bath. Rudy had a horrible fracture in his front leg, a tear in his bladder and what we came to find out was untreated Cushings disease. It is a miracle this broken boy survived. Other than being completely terrified and unsure of a kind human hand, Rudy was grateful and nothing but a lovebug from the minute we rescued him. He was moved into a medical foster home and has been recuperating there ever since. Rudy is now on meds for his Cushings, his hair is growing back from his special spa baths, and he has gained weight. His front leg still needs to be surgically repaired, but the vets feel Rudy is still not strong enough for surgery.Rudy is loved and spoiled by his amazing foster family and we expect him to make a full recovery. Please read more about our rescue and our mission of "Giving Hope To The Hopeless" at www.snarrnortheast.orgThank you to all the new followers on the page!!! Together we can make a difference

Gepostet von S.N.A.R.R Animal Rescue Northeast am Donnerstag, 26. Februar 2015

Rudy was er niet alleen fysiek, maar ook emotioneel slecht aan toe. “Hij boog zijn hoofd uit angst, wanneer we bij hem in de buurt kwamen, maar hij was zo dankbaar toen hij doorkreeg dat we hem wilden helpen”, aldus Bellew.

Bellew had zo zijn twijfels of Rudy het zou overleven. Maar na een week ging het beduidend beter met de viervoeter. Inmiddels leeft hij bij een pleeggezin met twee geweldige baasjes, een aantal andere honden, kitten en zelfs wat staldieren. “Rudy spendeert zijn dagen in een liefdevol en warm gezin op een prachtige boerderij.”

Adoptie

Wanneer Rudy volledig hersteld is, kan hij worden geadopteerd. Voor die tijd moet de viervoeter nog wel worden geopereerd aan zijn voorpoot. Mogelijk heeft hij straks een rolstoel nodig. Het is in ieder geval zeker dat hij de rest van zijn leven behandeld moet worden aan enkele chronische aandoeningen.

Op de weg naar een zonnige toekomst zijn de heerlijke baden, vol kruiden, zouten en andere kalmerende middelen, een welkome behandeling. “Rudy’s ogen zijn gevuld met liefde en hoop en op de een of andere manier steelt hij direct je hart wanneer hij je aankijkt”, concludeert Bellew.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hond Rudy geniet na zware periode van luxe bad
Sluiten