Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 19 mrt 2015 / 17:47 uur

Gehandicapte vrouw met één been krijgt haatbrief

Een 26-jarige vrouw uit Ohio, die afgelopen zomer haar been verloor en sindsdien met een beenprothese leeft, heeft een haatbrief ontvangen van een van haar buren. In de brief wordt ze onder andere ‘cry baby one leg’ genoemd. Dat meldt Huffington Post.

Lees ook: Gehandicapte modellen bij New York Fashion Week

Ashley Brady verloor in de zomer van 2014 haar been en wachtte de hele winter op een parkeerplek in de buurt van haar huis. De parkeerplek, speciaal voor gehandicapten, was echter nog bezet door een andere auto, niet voor gehandicapten, terwijl de plek al aan haar toegewezen was. Brady besloot een briefje op de auto te plakken met een waarschuwing dat haar auto misschien weggesleept zou kunnen worden.

Daarop ontving ze de volgende dag een reactie. Op haar auto vond ze een briefje, dat begon met "Hey Handicap".

Brief

"Ten eerste, raak nooit meer mijn auto met je handen aan. Ten tweede, je bent niet de enige persoon met ‘problemen’. Als je medelijden wil, ga dan naar een steungroep voor mensen met één been. Je hebt problemen gezocht met de verkeerde! Het boeit me niet wat er op je briefje staat, maar als je ooit nog eens met je handen aan mijn auto komt, klaag ik je aan. Ik maak geen grapje. Ik laat de politie weten dat ‘cry baby one leg’ mijn eigendommen aanraakt. Ik zal voor problemen zorgen. Ga maar tegen iemand anders zeuren over jóuw problemen, wie boeit het, ik loop weg met mijn beide benen!!!!!"

De brief is geschreven door ‘Bitch’.

Lees ook: Hoe man zoon opgaf om leven dochter te redden

Brady deelde het briefje op sociale media en ontving veel steun. "Ik kreeg veel feedback van medeslachtoffers die hetzelfde meegemaakt hebben." Ook heeft Brady een aanklacht ingediend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gehandicapte vrouw met één been krijgt haatbrief
Sluiten