Bianca Brasser
Bianca Brasser Good vibes 13 mrt 2015

Fransen slapen liefst naakt, Top 10 naaktslapers

De een kruipt er naakt in, een ander hult zich in een dikke fleece pyjama als hij of zij een hotelbed instapt. En dat blijkt per nationaliteit verschillend. Het zijn vooral de Fransen die naakt tussen de lakens van een hotelbed kruipen. 51 procent van de Franse reizigers zegt het liefst zonder een kledingstuk aan het lijf te slapen. Nederlanders zijn een stuk minder vrij in de hotelkamer. ‘Slechts’ 16 procent slaapt volledig naakt in een hotelkamer. Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com onder meer dan 25.000 reizigers.

Britten

Waar de Britten wellicht bekend staan als keurige gentlemen in geruite pyjama’s, komen zij toch op een tweede plaats in de top 5 naakt slapende nationaliteiten. 24 procent van deze groep zegt naakt het hotelbed in te stappen. En dan volgen de Scandinaviërs. Net als bij de Britten zegt 24 procent van de Noren zonder kleren te slapen. Plaats 4 is bezet door de Zweden (20 procent), gevolgd door de Finnen (19 procent).

Nederlanders

Samen met de Ieren sluiten de Nederlanders de top 10 af.

Pyjamaparty

De reizigers die het liefste met een pyjama aan slapen, komen uit Italie. 71 procent zegt een pyjama aan te hebben. Gevolgd door de Spanjaarden. 59 procent van hen kleed zich in bed zowel met een broek als shirt.

Top 10 landen die tijdens een hotelovernachting het liefst naakt slapen

  1. Frankrijk 51%
  2. Verenigd Koninkrijk 24%
  3. Noorwegen 24%
  4. Zweden 20%
  5. Finland 19%
  6. Australië 19%
  7. Denemarken 18%
  8. Canada 17%
  9. Ierland 16%
  10. Nederland 16%

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fransen slapen liefst naakt, Top 10 naaktslapers
Sluiten