D. van Aken
D. van Aken Good vibes 20 mrt 2015 / 13:20 uur

Dokter breekt na overlijden patiënt, foto gaat viral

Een foto van een rouwende dokter die even zijn momentje pakt nadat hij net zijn 19-jarige patiënt heeft verloren gaat viral.

De korrelige foto, geplaatst op Reddit, laat de geknielde arts zien die buiten de deuren van het ziekenhuis met een hand tegen een muur steunt. Het moment laat zien hoe emotioneel zwaar het kan zijn om te werken op de spoedeisende hulp.

De maker van de foto zou een collega en goede vriend zijn van de man. Hij plaatste de foto, met toestemming van de arts, onder de naam NickMoore911. "Het is een onderdeel van ons werk. De patiënten die wij verliezen zijn vaak oud, ziek of soms een combinatie van beide. Deze patiënt was nog jong en soms raakt dat je gewoon, zo ook in zijn geval", aldus de tekst die Moore erbij heeft geschreven. "Hulpverleners zijn ook mensen, met gevoel en emotie."

Lees ook: Vrouw in coma hoort dat artsen willen opgeven

De arts zou enkele minuten zo hebben gezeten, om vervolgens weer het ziekenhuis (ergens in Californië) binnen te stappen zonder zijn emoties daar te laten zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dokter breekt na overlijden patiënt, foto gaat viral
Sluiten