Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 6 mrt 2015 / 20:55 uur

Baby leeft tien dagen met eetstokje in hersenen

Een Chinese baby heeft maar liefst tien dagen lang geleefd met een flink deel van een eetstokje in zijn hersenen. Het ding was er terecht gekomen nadat het jochie struikelde en viel. Bij de val schoot het eetstokje via zijn neusgat naar binnen. Pas tien dagen later werd het stokje verwijderd.

Valpartij

De 1-jarige Hanghang was met zijn ouders aan het eten in hun huis in Chaoyang City toen hij aan de wandel gin, zo schrijft Mirror. Toen de koter viel, schoot zijn eetstokje via zijn neusgat naar binnen. De ouders van Hanghang haalden zo snel mogelijk het stokje uit zijn neus, ervan uitgaande dat alles weer oké was.

Toch bracht het gezin voor de zekerheid een bezoekje aan het ziekenhuis, om zeker te weten dat de baby niet gewond was. De artsen vonden niks en Hanghang ging dan ook meteen weer met zijn ouders mee naar huis.

Braken

Bij thuiskomst brak de vader van Hanghang direct alle eetstokjes die in huis te vinden waren doormidden. ‘’We waren bang dat zoiets nog een keer zou gebeuren, daarom gooide mijn man alle eetstokjes weg’’ aldus geschokte moeder Yu Liao.

Lees ook: Bizar: Tropische spin kruipt onder huid van Australische toerist

Een aantal dagen na het incident begon Hanghang veel te braken en vertoonde hij tekenen van slaperigheid. De bezorgde ouders brachten hun zoontje opnieuw naar het ziekenhuis. Daar ontdekte artsen dat er nog zo’n zes centimeter van het eetstokje in het hoofd van de baby zat.

Niks te merken

Volgens een arts in het ziekenhuis is het niet raar dat de ouders van Hanghang niks gemerkt hebben aan hun zoontje. ‘’Zijn lichaampje functioneerde nog precies hetzelfde, daarom konden zijn ouders niet weten dat er nog een deel van het stokje in de hersenen zat.’’

Lees ook: Man heeft vier jaar lang lintworm in hersenen

Het eetstokje is inmiddels helemaal verwijderd. Hanghang heeft bij de operatie echter een infectie opgelopen aan zijn hersenen en verblijft daarom nog in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Baby leeft tien dagen met eetstokje in hersenen
Sluiten